top of page


Usein kysytyt kysymykset

Section Title

Me Terassitehtaalla autamme tarvittaessa myös terassin rakentamisen lupa-asioihin liittyvissä kysymyksissä.

Olemme keränneet tänne usein kysyttyjä kysymyksiä sekä vastauksia koskien terassin lasittamista sekä hankintaa. Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi voit aina ottaa yhteyttä!

Terassilasituksen hankkiminen

Tarvitaanko terassin lasittamiseen rakennuslupaa

 • Terassin rakentamisesta on kuntakohtaisia määräyksiä. Yleisimmin lasitetun terassin rakentamiseen vaaditaan joko toimenpideilmoitus tai toimenpidelupa, joskus terassin rakentamiseen saatetaan tarvita myös rakennuslupa. 

Millainen perustus tarvitaan lasitettua terassia varten?

 • On erittäin tärkeää varmistua, että olemassa oleva terassi kestää terassilasien painon eikä liiku tai elä tai vaihtoehtoisesti rakentaa uusi terassi vastaamaan lasitetun terassin tarpeita. Erityisesti routivalla maaperällä oikeanlaisten terassin perustusten merkitys korostuu. Rakennamme myös terassin perustukset tarvittaessa lasiterassin hankinnan yhteydessä!

Mitä lasiterassi maksaa?

 • Kaikki lasiterassimme valmistetaan yksilöllisesti mittatilauksena, jolloin jokainen lasiterassi on erihintainen. Lasiterassin hinta muodostuu mm työn laajuudesta, halutuista lisäpalveluista ja lasiterassin koosta. Ottamalla meihin yhteyttä saat kustannusarvion lasiterassistasi.

Voiko terassilasituksen hankinnassa hyödyntää kotitalousvähennystä?

 • Kotitalousvähennystä voi hakea 40% terassilasituksen työn osuudesta koituvista kustannuksista. Tämä on maksimissaan yhdeltä hengeltä 2250€ ja pariskunnalta 4500€ per vuosi.

Kuinka kauan terassin rakentaminen kestää?

 • Itse lasituksen asennus on usein nopea prosessi, joka kestää pääsääntöisesti vain muutamia päiviä. Terassin lupa-asiat vievät usein vähintään kuukauden ja itse valmistus noin 1-2kk.
   

Lasitetun terassin käyttö

Voidaanko terassin lasiovet lukita?

 • Terassilasitukseen voidaan valita monia eri vaihtoehtoja joko sisä- tai ulkopuolelta tapahtuvaan lukitukseen.

Onko lasitetulla terassilla kesällä kuuma?

 • Terassi lämpenee luonnollisesti auringon paistaessa terassille. Terassin lämpöä voidaan vähentää avaamalla liukuvat terassilasit ja tuulettamalla terassia. Myös verhot, terassivarjo ym. varjostuskeinot ehkäisevät terassin lämpenemistä.

Onko lasitettu terassi talvella kylmä?

 • Talvella lasiterassin sisälämpötila vastaa suurinpiirtein ulkolämpötilaa, kuitenkin pitäen lähes kaiken roskan ja lumen poissa terassilta. Lasiterassille voidaan hankkia lämmittimet jolla terassia voidaan lämmittää.

Läpäiseekö UV-säde lasituksen ja voiko lasien läpi ruskettua?

 • Noin 50% UV-säteistä läpäisee lasituksen, joten on mahdollista ruskettua myös lasituksen ollessa kiinni.

Onko lasin taipuminen vaarallista?

 • Karkaistu lasi voi taipua normaalitilassa, jonka ansiosta se kestää paremmin iskuja kuin normaali lasi.

Voiko lasisen terassioven rikkoa?

 • Käyttämämme karkaistun lasin murtolujuus on jopa kolminkertainen tavalliseen lasiin verrattaessa ja vaatii todella kovan iskun hajotakseen. 
   

Huolto ja ylläpito

Mitä huoltoon tarvitaan?

 • Myymämme terassielementit on valmistettu säänkestävistä materiaaleista, joiden pitkäikäisyys taataan säännöllisellä pesulla ja kevyellä huollolla. Pesuun riittävät usein pelkkä vesi ja mieto pesuaine ja huoltoon alempien profiiliurien ajoittainen puhdistus mahdollisesta liasta tai kosteudesta. 

Tarvitseeko lasitettu terassi tuuletusta?

 • Lasitettu terassi ei erikseen tarvitse tuuletusta, mutta sitä ei myöskään tule tiivistää. Lasitettu terassi on suunniteltu sellaisella ilmankierrolla jolla varmistetaan rakenteiden kuivuminen ja niiden pysyminen kunnossa. 
   

Muita kysymyksiä terassilasituksesta

Onko lasiterassi vesitiivis?

 • Lasiterassi ei ole täysin vesitiivis, vaan oikeissa olosuhteissa terassille voi tulla vettä tai lunta. Tämän takia terassikalusteiden tulisi olla säänkestäviä. 

Mistä terassin äänet ja narahdukset johtuvat?

 • Terassin alumiiniprofiili laajenee reagoidessaan lämpötilojen muutoksiin. Tämä on huomioitu terassin suunnitteluvaiheessa eikä tästä tarvitse huolestua.

Onko terassilaseja mahdollista saada erisävyisinä?

 • Yleisimmät käyttämämme terassilasien väritykset ovat kirkas, harmaa sekä ruskea/pronssi. 

Entä saako terassin alumiiniosia eri väreissä?

 • Terassin alumiiniosia voidaan valmistaa lähes millä tahansa haluamallasi värillä. Varastosta löytyvät alumiiniosamme ovat joko valkoisia, vaaleanharmaita, grafiitinharmaita tai mustia. 

Onko terassilaseilla takuu?

 • Myönnämme tuotteille viiden vuoden materiaalitakuun sekä kahden vuoden asennustakuun. 
   

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi sivuiltamme? Ota meihin yhteyttä ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi!

bottom of page